Metalele nobile si pietrele pretioase in bijuteria actuala

Incepand de la sumerieni, tracand prin toata antichitatea si pana in prezent, in realizarea de  bijuterii exista o interconditionare in folosirea metalelor nobile si a pietrelor pretioase. N.ici o piatra, oricat ar fi ea de pretioasa fara suport metalic nu poate constitui singura o bijuterie, dar dintr-un metal nobil ( aur, argint, platina ) se poate realiza cu multa arta si la preturi impresionante toata gama de bijuterii.

Asa ca temerea ca bijuteria de aur ar putea cunoaste un moment de criza datorat „invaziei” de diamante africane si siberiene comercializate nu se pare justificata. Multe case de bijuterii de pa continentul European si nord american sunt specializate in manufactura de bijuterii numai din metal nobil .

Desigur, o piatra pretioasa montata intr-o bijuterie ii creste valoarea acesteia , dar reduce numarul cumparatori . Se constata ca fabricarea unei bijuterii adavarate, cu toate perfectionarile mecanice moderne care au usurat munca, se realizeaza totusi dupa vechile tehnici si canoane, fiindca doar munca manuala a bijutierului si inspiratia desenatorului poate da creatie de gust si rafinament.

Daca nu este posibil ca intr-un atelier de bijuterii toti lucratori sa aiba aceeasi pricepere , o educatie elevata si o tehnica desavarsita este absolut necesar .

model de verighete_schita

20150614_163903

inel din aur alb cu diamant taietura briliant

10858527_969222809759291_1588668103405426768_n

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s