Mina de diamante Kelsey Lake / Colorado, SUA (I).

Mina de diamante Kelsey Lake / Colorado, SUA (I).

Munca dură şi costurile ridicate implicate de explorarea diamantelor nu conduc întotdeauna la creare unei mine care să producă constant, şi pe termen lung. Mina Kelsey Lake, Colorado, SUA, este un bun exemplu.

Kelsey Lake este situat nord-vest de Fort Collins, Colorado, la sud de frontiera cu Wyoming, SUA. Diamantele au fost depistate aici prima dată în 1975. Mineralogii de la US Geological Survey studiau formaţiunile calcaroase conţinând kimberlit, dar nu au bănuit că ar putea conţine diamante, până când nu au tăiat fâşii subţiri, pentru studiu. Mostrele au deteriorat discurile cu carborundum folosite, iar mineralogii au descoperit în secţiuni diamante minuscule, sub 1 mm.

La început, marile corporaţii au asigurat suport financiar şi echipament, pentru căutarea depozitelor de diamante. Geologul local Howard Coppersmith şi alţii au explorat zona şi, în 1977, au găsit câteva duzini de cristale mărunte; dar recolta nu a fost semnificativă, majoritatea cristalelor cântărind sub 0,0025 carate, cel mai mare având doar 0,059 carate.

Interesul corporaţiilor a dispărut, dar Coppersmith nu a renunţat; în 1987 a ajutat la formarea unei companii de explorare a diamantelor. În acelaşi an a descoperit pipa de kimberlit diamantifer de la Kelsey Lake.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s