Mina de diamante Kelsey Lake / Colorado, SUA (II).

Mina de diamante Kelsey Lake / Colorado, SUA (II).mina diamante

Până în 1993, Coppersmith a adus la suprafaţă peste 100.000 diamante, unele fiind pietre de calitate gemă, de 2 carate sau peste. Prima descoperire majoră, un diamant brut de calitate gemă, de 14,2 carate, a avut loc în 1994. În luna decembrie a aceluiaşi an, compania a intrat în posesia Redaurum Ltd., firmă internaţională implicată în mineritul diamantelor, ca o subsidiară a acesteia.

La 1 iunie 1996 mina a fost deschisă; în septembrie acelaşi an a fost găsit un diamant galben de 28,3 carate, fancy-yellow. O lună mai târziu a fost recuperat un diamant de calitate gemă, de 11,75 carate.

În septembrie 1996, proprietarii firmei ofereau spre vânzare primele 2.500 carate din producţie, incluzând diamantul de 28,3 carate, pentru o licitaţie închisă la Denver. Până în octombrie fuseseră vândute 1.486 carate de diamante de la Kelsey Lake; sub marca comercială „Colorado Diamonds”, diamantele de la Kelsey Lake au fost vândute exclusiv de către marii bijutieri din Colorado.

În primul său an de existenţă, Kelsey Lake a produs cca. 12.000 carate, din care 65% de calitate gemă; 25% cântăreau peste un carat. Gama de culori era de la aproape-incolor la maro foarte închis.

Se părea că Kelsey Lake era pe drumul cel bun pentru ani îndelungaţi; dar Redaurum a vândut operaţiunile sale miniere, pentru a se concentra pe explorare, iar mina a fost închisă la sfârşitul anului 1997. A rămas în conservare până în 2000, când o companie canadiană a redeschis-o, îmbunătăţind uzina de procesare, şi pornind din nou producţia.

download (1)
diamante brute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s