Bijuterii victoriene cu gheare de tigru (II).

Bijuterii victoriene cu gheare de tigru (II).

Probabil datorită acestor vânători, şi amestecului mai puţin plăcut printre ţăranii sau vânătorii aborigeni, ghearele de tigru au fost exportate în Marea Britanie şi China, unde au fost întrebuinţate pentru bijuterii în stil vestic, destinate femeilor. Oferta nu a putut acoperi niciodată cererea, fiind folosite-de asemenea-ghearele mai mici ale leoparzilor şi gheparzilor indieni.

Dincolo de repulsia actuală pentru aceste măceluri-în aparenţă frivole-trebuie să admirăm inventivitatea şi îndemânarea modelelor şi tehnicilor folosite pentru aranjarea acestor frumoase gheare în ornamente precum cercei, pandante, broşe, coliere, brăţări şi catarame.

Au fost create seturi complete de bijuterii cu gheare de tigru, acestea fiind portivite cu grijă, şi gradate nu doar în ceea ce priveşte mărimea, ci şi culoarea. Unele au fost lăsate în stare naturală, altele şlefuite pentru obţinerea unui luciu sidefiu. Pentru monturi a fost utilizat aurul şi argintul, adesea îmbogăţit cu gravuri, filigran, şi pietre preţioase.

Versiunile indiene erau cumpărate de turiştii străini, care le duceau acasă ca obiecte exotice indiene. Deoarece India nu a avut un sistem unificat de marcare, este posibil ca un număr de piese victoriene vândute în prezent în magazine cu bijuterii britanice, la licitaţii, în anticariate sau talciocuri să fie-în fapt-realizate în India.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s