Minele de diamante din Guinea, Sierra Leone, Ghana, Tanzania.

Minele de diamante din Guinea, Sierra Leone, Ghana, Tanzania.

Diamantele din regiunile nordice ale Africii sunt aproape în totalitate de origine aluvială. În GUINEA diamantele sunt găsite în depozite răspândite în pădurea tropicală care acoperă ţara.

În SIERRA LEONE diamantele sunt găsite aproape peste tot, cca. 70% dintre pietre fiind de calitate gemă. Condiţiile politice din Sierra Leone fac mineritul diamantelor dificil.

În anumite porţiuni din GHANA bogăţia diamantelor este aproape incredibilă: o singură exploatare, întinsă pe 64 hectare, a produs cca. 3 milioane carate. Pietrele sunt însă mici, cca. 90% fiind de calitate industrială.

În TANZANIA, geologul canadian John Thorburn Williamson (vezi. articolul din blog dedicat lui) a petrecut ani la rând căutând pipe bogate, despre care era convins că există în zonă. Într-un final a descoperit o pipă enormă de kimberlit la Mwadui, producţia sistematică începând în 1945.

Majoritatea secţiunii cu un conţinut ridicat de diamante a fost epuizată la mijlocul anilor 1990, dar mina produce din nou acum, peste jumătate din pietrele recuperate fiind de calitate gemă.

diamante brute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s