Bijuteria Lyte.

Bijuteria Lyte.

Un pandant-casetă, din aur emailat, incluzând un portret în miniatură a lui James I (posibil realizat de Nicholas Hilliard, sau Isaac Oliver); pe revers este emailat alb, cu decorațiuni delicate din aur și email rubiniu.

Bijuteria (realizată, probabil, de George Heriot) are o ramă ovală din aur, în care sunt montate 16 diamante table-cut, și un capac cu monograma IR (lat. ”Iacobus Rex”, pentru James VI al Scoției, ulterior James I al Angliei), monograma fiind montată cu 8 diamante tăiate pătrat, și 4 diamante tăiate rose. Reversul capacului este emailat în roșu și albastru.

Pandantul a fost dăruit de James I, în 1610, lui Thomas Lyte (1568-1638) din Somerset, ca recompensă pentru pregătirea unui arbore genealogic al regelui.

În 1747, strănepotul lui Lyte i-a dat giuvaierul fiicei sale, ai cărei descendenți l-au vândut ducelui de Hamilton; colecția Hamilton a fost vândută, în 1882, baronului Ferdindand Rotschild care-în 1898- a dăruit acest giuvaier British Museum. Un portret al lui Lyte, din 14 aprilie 1611, îl înfățișează purtând acest pandant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s