Spectaculosul diamant Dresden Green.

Spectaculosul diamant Dresden Green.

Diamant Dresden Green

Ce se întâmplă când un diamant brut este expus razelor gamma, în interiorul scoarţei terestre, de-a lungul a mii, poate milioane, de ani? Cu mult noroc, rezultatul este ceva asemănător extraordinarului diamant Dresden Green, o piatră de 41 ct., cu o culoare verde, uniformă.

Ceea ce face atât de rar acest diamant este uniformitatea culorii în interiorul pietrei. În timp ce majoritatea diamantelor verzi îşi datorează culoarea unei „pieliţe” verzi, care este îndepărtată în mare parte în timpul procesului de tăiere, frumosul verde al diamantului Dresden este datorat distribuţiei culorii; dimensiunea pietrei este, de asemenea, incredibilă, fiind cel mai mare diamant verde având culoarea naturală din lume.

Aidoma culorii, istoria sa este intrigantă: prima cumpărare documentată a diamantului a avut loc în 1726, fiind achiziţionat de către Friedrich Augustus I (Augustus cel Puternic), rege al Poloniei şi elector al Saxoniei. Încă de la începutul sec. XVIII piatra a fost găzduită în aripa de vest a Palatului Dresda, în Green Vault / Gruenes Gewoelbe / Bolta Verde (vezi art. în blog).

Diamantul a rămas în Germania de Est cea mai mare parte a istoriei sale cunoscute, deşi a fost mutat de câteva ori în timpul războaielor.

Astăzi, diamantul Dresden Green este expus în Germania, ca parte a Colecţiei de Artă Dresda, fiind plasat în a VIII-a cameră a Green Vault, reconstruit. Zidurile sale, zugrăvite în verde (de unde numele), cum erau la origine, reflectă culoarea spectaculoasă a acestui inegalabil diamant.

dresden green
DresdenGreen diamant    
Diamant Dresden Green
Dresden Green
dresdengreen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s