Pandantul „The Three Brothers”.

Pandantul „The Three Brothers”.

Un pandant în faorma a trei dreptunghiuri (fiecare având un spinel roşu), cunoscut drept ” The Three Brothers „, în aranjament triunghiular, separate de trei perle mari, având în centru un diamant adânc, în tăiere piramidă, şi o perlă mare suspendată de dreptunghiul inferior.

Charles the Bold

Este datat 1400-1410, înregistrat într-un inventar din 1419. În 1467 a fost moştenit de la tatăl său de către Charles the Bold (1433-1477), ultimul duce al Burgundiei, care l-a purtat (împreună cu giuvaierul Trandafirul Alb) drept talisman.

A fost furat din cortul său de către un soldat, după ce ducele a fost înfrânt de către elveţieni în bătălia de la Granson(1476), ajungând în posesia magistraţilor din Berna. Aceştia l-au revândut în 1504 bancherului Jacob Fugger din Augsburg, al cărui fiu a negociat vânzarea sa către Henry VIII al Angliei; după decesul regelui în 1547, vânzarea a fost completată în 1551 de către succesorul său, regele Edward VI (o altă versiune spune că Edward VI l-a cumpărat din Antwerp în 1551).

Edward VI l-a lăsat spre păstrare în Trezorerie şi-în 1554-a fost dat surorii sale Mary I, când aceasta s-a căsătorit cu Philip II al Spaniei. A fost purtat de Elizabeth I, montat într-un carcanet (vezi art. în blog), astfel cum apare în portretul Segar din 1585.

Elizabeth I

A fost descris în 1605 în inventarul articolelor declarate de James I drept Bijuteriile Coroanei şi, în 1623, într-o listă de bijuterii mutate din Turnul Londrei de James I, trimise lui George Heriot (vezi art. în blog), bijutierul Coroanei; din nou, într-o scrisoare în care este menţionat drept „nou montat” (în text, „newlie sette”), trimisă de James I fiului său (viitorul rege Charles I), în care îi indica să-l poarte cu ocazia vizitei (infructuoase) în Spania (1623), pentru a cere mâna Infantei.

A fost amanetat în Olanda de Charles I în 1626, şi răscumpărat în 1639. În 1642 acesta, şi alte bijuterii, au fost duse în Olanda de către regina Henrietta Maria, soţia lui Charles I, amanetat, apoi vândut, unei bănci din Rotterdam.

Ultima dată a fost văzut în 1650. Diamantul din pandant a fost tăiat de Ludwig van Berghem (vezi art. în blog); despre acest diamant se spune că a fost primul tăiat în formă de piramidă.

Giuvaierul apare în schiţe şi gravuri, precum şi într-o acuarelă din 1550 aflată, în prezent, în Basle.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s