Mina de diamante Argyle şi India.

Mina de diamante Argyle şi India.

diamond Argyle

Prospecţiunile din anii 1970-începutul 1980 au relevat prezenţa diamantelor în câteva locaţii din Australia. De atunci, mina a afectat în mod dramatic piaţa mondială a diamantelor.

După doar un an, Argyle a devenit cel mai mare producător mondial de diamante brute, în ce priveşte volumul. Începând din 1988, producţia anuală de diamante a Australiei a atins 35 milioane carate; în acestea sunt incluse diamante în culori fantezie (notă: „culori fantezie” = orice culori în afara scalei D-Z a G.I.A.), printre care câteva foarte deosebite, roz.

Majoritatea noului material era adecvat doar uzului industrial, şi chiar diamantele de calitate gemă erau adesea mici, maronii, dificil de tăiat. Multe cristale aveau doar mici porţiuni suficient de clare pentru a fi modelate, solicitând o muncă intensă pentru a putea fi şlefuite şi comercializate.

Industria de profil existentă în India a venit în ajutorul pietrelor mici, de calitate modestă, produse de Argyle. India are o forţă de muncă uriaşă şi ieftină, salariul minim al unui muncitor necalificat, pentru o săptămână de muncă de 45 ore este de cca. 12 dolari. Deşi salariile muncitorilor calificaţi din industria diamantelor sunt considerabil mai mari, 35-100 dolari pentru o săptămână de muncă de 55 ore, acestea sunt mici comparativ cu cele ale muncitorilor din alte ţări. Datorită acestui fapt, o mare cantitate de diamante brute, pe vremuri destinată industriei, este prelucrată pentru bijuterii de către indieni, în măsura în care piaţa solicită acest tip de bunuri.

Producţia minei Argyle nu doar a ajutat expansiunea industriei de tăiere a diamantelor din India, dar a şi schimbat viziunea industriei diamantelor asupra valorii pietrelor.

Marea cantitate de diamante mici şi ieftine de la Argyle sunt montate în bijuterii produse în masă, cu preţuri reduse, fiind vândute în special în S.U.A. Producătorii crează piese de bijuterie ieftine, pe care aproape orice consumator şi le poate permite, sporind astfel distribuirea diamantelor în marea masă a populaţiei.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s