Diamante din S.U.A.

Diamante din S.U.A.

În 1906, John Huddleston a descoperit un diamant la ferma sa de lângă Murfreesboro, Arkansas. Aceasta a condus la cercetarea ţinutului înconjurător, fiind descoperite 4 pipe; dintre acestea, două au produs diamante.

Minele din Arkansas au produs în vara lui 1924 un diamant de 41,23 carate, „Uncle Sam”; acest eveniment a creat un

Uncle Sam

interes naţional, dar 90/100 din producţia realizată a fost de calitate industrială, şi niciodată nu a generat marile venituri aşteptate.

Actualmente zona este un parc statal; în schimbul unei taxe de intrare, vizitatorilor li se permite să prospecteze, şi să păstreze ceea ce găsesc. În 1956 un explorator amator a găsit un diamant brut de 15,31 carate, de calitate fină, din care a rezultat un brilint în formă marchiz, de 8,27 carate. Anul următor a fost găsit un cristal de 3,11 ct., numit Eisenhower Diamond, deoarece seamănă cu profilul preşedintelui Eisenhower. În 1990 un vizitator norocos al parcului a cules un diamant brut de 3,03 ct., din care a rezultat un briliant de 1,09 ct, culoare D, claritate Flawless.

În 1990 geologii au decis să reevalueze potenţialul comercial al locului. Aceştia au colectat o probă de sol cântărind 10.000 tone, dar testele au demonstrat un conţinut de diamante mult sub minimul necesar pentru o exploatare viabilă.

O altă descoperire în S.U.A. a fost o pipă de kimberlit la frontiera statelor Colorado şi Wyoming, la mijlocul anilor 1960. În 1996 a început exploatarea diamantelor la Kelsey Lake, Colorado, având meritul de a fi singurul producător din S.U.A. de diamante la scară comercială.

Diamante aluviale au fost descoperite din când în când într-un număr de locaţii din S.U.A. Cel mai mare, 34,46 ct., a apărut în West Virginia, descoperit de Grover C. Jones, care l-a numit Punch John Diamond, în cinstea unuia dintre cei 17 copii ai săi. Un octaedru cu formă bună, de 23,75 ct., de calitate slabă (cunoscut drept Dewey Diamond) a fost găsit în Manchester, Virginia, în 1854.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s