Un falsificator: Reinhold Vasters.

Un falsificator : Reinhold Vasters.

Un aurar german, activ între anii 1853-1890, care a restaurat tezaurul catedralei Aachen, şi care a avut propriul său atelier. Se cunoaşte că a realizat pentru atelierul său schiţe după un mare număr de bijuterii în stil renascentist (o colecţie cuprinzând 1079 astfel de schiţe a fost donată muzeului Victoria and Albert din Londra), unele reprezentând pandante.

Se spune că a produs un număr de obiecte cu geme, asemănătoare celor din schiţele sale, cu intenţia de a fi vândute (de către el, sau cumpărătorii lor) drept articole veritabile renascentiste.

Piese similare schiţelor se află în mai multe muzee şi colecţii, fiind considerate creaţii renascentiste până când-în 1979-s-a dezvăluit că au fost realizate, sau restaurate, de Vasters.

Un bol din agat, aur şi geme, vândut la Christie’ s, New York, în 28 martie 1979 este prima piesă atribuită lui; pandante şi alte piese de bijuterii din colecţia vicontelui Astor au fost, de asemenea, vândute la Christie’ s, Londra, în 27 noiembrie 1979, fiind atribuite-probabil-lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s