Kokichi Mikimoto

KOKICHI MIKIMOTO

Multe persoane îl consideră inventatorul cultivării perlelor, lucru neadevărat: în diferite locuri, şi înaintea lui, au fost oameni care au încercat-şi au reuşit, mai mult sau mai puţin-cultivarea perlelor. Ceea ce îl plasează într-o poziţie aparte este personalitatea sa puternică, modul în care a ştiut să-şi promoveze produsul, şi pe el însuşi.

Mikimoto s-a născut în 1858; la 20 de ani, fiind în Yokohama, a remarcat preţul foarte ridicat al perlelor naturale-vândute pentru a fi folosite ca medicamente-şi a început să experimenteze cultivarea perlelor.
La 11 iulie 1893, a recoltat primele 5 perle blistere din lume. În 1896 obţine un patent pentru procedeul său, apoi se mută cu întreaga famili în insula nelocuită Tatokujima. În 1898 obţine prima recoltă, din care oferă 5 perle împăratului Meiji. În 1905 descoperă formate primele perle perfect rotunde, şi se concentrează pe producerea lor. Deja în 1911 vânzările sale se cifrau la 200000 dolari ( în epocă, 20 dolari era preţul unei uncii de aur; acum este 1400; sau, un salariu lunar bun ).
Când a murit, în 1954, culturile sale cuprindeau peste 6 milioane stridii, iar industria cultivării perlelor implica peste 100000 oameni.
Compania pe care a fondat-o, şi care încă îi poartă numele, continuă să prospere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s